nieuws

Chinese machinebouwer Sany bouwt fabriek in VS

bouwbreed Premium

Sany Heavy Industry, China’s grootste fabrikant van bouwmaterieel, is begonnen met de bouw van een fabriek in Georgia in de Verenigde Staten. Het is de eerste machinefabriek in Amerika die volledig eigendom is van Chinezen.

Sany investeert 60 miljoen dollar in de fabriek en volgens executive vice-president Zhou Fugui is deze over achttien maanden gereed.
Sany maakt ongeveer 120 verschillende producten, waaronder betonpompen, mobiele kranen, graafmachines, verdichtingsmachines en boren. De Chinezen hebben nog niet bekendgemaakt welke producten ze in de Amerikaanse fabriek zullen gaan produceren. Het is waarschijnlijk dat betonpompen hoog op de lijst zullen staan, wegens de groeiende vraag naar zulke machines in de VS. In China is Sany marktleider met de fabricage van 1000 op vrachtwagens gemonteerde betonpompen per jaar. Afgelopen november investeerden de Chinezen al 60 miljoen dollar in een nieuwe fabriek in Pune in India. Hier zullen verschillende machines gebouwd worden die speciaal voor de Indiase markt bedoeld zijn, waaronder betonpompen, cementfabrieken. betonmixers en motor-graders.

Distributiecentrum

In Duitsland hebben de Chinezen inmiddels een distributiecentrum geopend in de buurt van Hamburg en er zijn verregaande plannen voor en fabriek in Duitsland of Polen. Zhou Fugui verwacht dat de Amerikaanse fabriek binnen vijf jaar een productiecapaciteit van tenminste 500 miljoen dollar behaalt. “We zetten in op 4 miljard dollar omzet.” Om daar aan toe te voegen: “Voorlopig zullen we eigen producten blijven fabriceren, maar ik sluit een overname ook niet uit.”

Reageer op dit artikel