nieuws

Bureau adopteertrijksmonument Barlham

bouwbreed Premium

Archeologisch bureau Past2Present adopteert rijksmonument Barlham. De initiatiefnemers zien hun stap als een logisch gevolg op de veranderende zorg voor erfgoederen. In de nieuwe wet op de archeologische monumentenzorg heeft naast de overheid ook de private sector een duidelijke taak.

Archeologisch bureau Past2Present adopteert rijksmonument Barlham. De initiatiefnemers zien hun stap als een logisch gevolg op de veranderende zorg voor erfgoederen. In de nieuwe wet op de archeologische monumentenzorg heeft naast de overheid ook de private sector een duidelijke taak.
Het tussen Doetinchem en Laag-Keppel gelegen Barlham omvat de schamele resten van een in oorsprong middeleeuws kasteel. In de tiende eeuw was de vestiging nog van hout, vanaf de dertiende werd steen gebruikt. Na de Franse tijd raakte het huis in verval.

Reageer op dit artikel