nieuws

Britse brandweer: meer sprinklers

bouwbreed Premium

De Britse organisatie van brandweercommandanten CFOA eist dat de bouwvoorschriften voor brandveiligheid worden verscherpt. De CFOA wil vooral dat in alle gebouwen sprinklerinstallaties worden voorgeschreven. De oproep komt nadat bij een brand bij Stratford-upon-Avon vier brandweerlieden om het leven kwamen toen het dak van het brandende gebouw het begaf. Volgens de Britse bouwvoorschriften hoeven alleen in gebouwen die groter zijn dan 20.000 vierkante meter sprinklers aangebracht te worden. Voor winkels en dergelijke ligt de grens bij 2.000 vierkante meter.

De Britse organisatie van brandweercommandanten CFOA eist dat de bouwvoorschriften voor brandveiligheid worden verscherpt. De CFOA wil vooral dat in alle gebouwen sprinklerinstallaties worden voorgeschreven. De oproep komt nadat bij een brand bij Stratford-upon-Avon vier brandweerlieden om het leven kwamen toen het dak van het brandende gebouw het begaf. Volgens de Britse bouwvoorschriften hoeven alleen in gebouwen die groter zijn dan 20.000 vierkante meter sprinklers aangebracht te worden. Voor winkels en dergelijke ligt de grens bij 2.000 vierkante meter.

Reageer op dit artikel