nieuws

Brick maakt kans op innovatieprijs

bouwbreed Premium

Brick, het op baksteenkunst gebaseerde samenwerkingsproject van producent Wienerberger en het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC) is één van de drie genomineerden voor innovatieprijs ‘Synergie in vormgeving’. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens de vakbeurs Geveltotaal, die eind januari wordt gehouden in Ahoy Rotterdam.

Brick, het op baksteenkunst gebaseerde samenwerkingsproject van producent Wienerberger en het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC) is één van de drie genomineerden voor innovatieprijs ‘Synergie in vormgeving’. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens de vakbeurs Geveltotaal, die eind januari wordt gehouden in Ahoy Rotterdam.
De jury onder voorzitterschap van prof.ir. Nico Hendriks toonde zich er zeer enthousiast over: “Ornamentiek in baksteenarchitectuur mag weer en dit zijn fantastische voorbeelden. Het initiatief levert daadwerkelijk resultaten op voor de hele bouwkolom.”
Tweede genomineerde is King Facade, met een totaalconcept voor de vervanging van verouderde betonnen borstweringen door een fraaie koperen sandwichgevel. Een actueel project is momenteel te zien bij het universitair medische centrum in de stad Groningen.
Kock en van Gelder ten slotte oogst bewondering voor de serieuze aanpak van een oud probleem: de lekkage van schuiframen. De jury over het Slim Slide-raam: “Bijzonder is de synergie die is ontstaan tussen de productieprocessen van de onderdelen van het kozijn.”

Reageer op dit artikel