nieuws

Boskalis bestelt in China valpijpschip

bouwbreed Premium

Boskalis heeft de Chinese scheepswerf Yantai Raffles Shipyard Limited opdracht gegeven voor de bouw van een offshore valpijpschip van 21.500 ton. De opdracht is onderdeel van het meerjarige vlootuitbreidingsprogramma van Boskalis. Het schip zal worden geleverd in het voorjaar van 2011. Met de opdracht is een investering gemoeid van circa 120 miljoen euro. Het nieuwe schip versterkt de positie van Boskalis in de energiemarkten. Valpijpschepen worden ingezet voor de plaatsing van stenen ter bescherming en ondersteuning van olie- en gaspijpleidingen op de zeebodem. Het nieuwe schip zal geschikt zijn om op aanzienlijk grotere diepten te werken dan de bestaande schepen in deze sector. De baggeraar heeft al twee valpijpschepen van ieder 18.000 ton in de vaart. Daarnaast bereidt Boskalis investeringen voor in een nieuwe generatie jumbocutters, waarmee de onderneming in de komende jaren zijn vloot zal aanvullen en op termijn vervangen.

Boskalis heeft de Chinese scheepswerf Yantai Raffles Shipyard Limited opdracht gegeven voor de bouw van een offshore valpijpschip van 21.500 ton. De opdracht is onderdeel van het meerjarige vlootuitbreidingsprogramma van Boskalis. Het schip zal worden geleverd in het voorjaar van 2011. Met de opdracht is een investering gemoeid van circa 120 miljoen euro. Het nieuwe schip versterkt de positie van Boskalis in de energiemarkten. Valpijpschepen worden ingezet voor de plaatsing van stenen ter bescherming en ondersteuning van olie- en gaspijpleidingen op de zeebodem. Het nieuwe schip zal geschikt zijn om op aanzienlijk grotere diepten te werken dan de bestaande schepen in deze sector. De baggeraar heeft al twee valpijpschepen van ieder 18.000 ton in de vaart. Daarnaast bereidt Boskalis investeringen voor in een nieuwe generatie jumbocutters, waarmee de onderneming in de komende jaren zijn vloot zal aanvullen en op termijn vervangen.

Reageer op dit artikel