nieuws

Betonsector niet verrast over zwendel bij Ballast

bouwbreed

Voormalig divisiedirecteur Peter F. van Ballast Nedam heeft de aannemer voor miljoenen euro’s getild, zegt het Openbaar Ministerie. De betonsector is niet verrast.

< Van pagina 1
Van onze redactie economie
Directeuren en bestuurders uit de betonindustrie die met F. hebben samengewerkt, omschrijven hem alle zonder uitzondering als buitengewoon arrogant. “Ik herinner mij een feest ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag”, zegt een voormalig BFBN-bestuurder. “Daarvoor had hij een kasteel in het zuiden van het land afgehuurd. De hele wereld was uitgenodigd. Zo belangrijk vond hij zichzelf. Van zijn collega’s vroeg F. een groot betonnen beeld voor in zijn tuin. Ook zoiets”
Dat F. nu verdacht wordt van een miljoenenzwendel komt bij velen nauwelijks als een verrassing. Halverwege de jaren negentig werd hij bij Romein Beton op staande voet ontslagen. Wegens fraude, weet een werknemer van Hamer Beton, een zusterbedrijf van Romein. F. zou ook zijn jubileumfeest door zijn baas hebben laten betalen. De aandeelhouders pikten dat echter niet en drongen aan op zijn vertrek.
BTE, het moederconcern van Romein Beton, wilde niet inhoudelijk reageren. Ook F. en zijn raadsman waren niet bereikbaar voor het geven van een reactie.

Reageer op dit artikel