nieuws

Betere verbinding Schilderswijk-Laak

bouwbreed Premium

Met de vernieuwing van het spoorviaduct en de aanpalende kruising in de Vaillantlaan krijgen de Haagse Schilderswijk en het Laakkwartier een betere verbinding. Daarmee is 40 miljoen euro gemoeid.

Met de vernieuwing van het spoorviaduct en de aanpalende kruising in de Vaillantlaan krijgen de Haagse Schilderswijk en het Laakkwartier een betere verbinding. Daarmee is 40 miljoen euro gemoeid.
De huidige wegonderdoorgang stamt uit 1925. De inrichting past volgens de gemeente niet bij het huidige, veel grotere verkeersaanbod en geldt ook als onoverzichtelijk en daardoor gevaarlijk. Reden om de handen ineen te slaan met ProRail om de hele omgeving grondig onderhanden te nemen.
De onderdoorgang wordt breder en lichter, wat volgens gemeentewoordvoerder Ferry Taal ook de sociale veiligheid verbetert. Er komen drie rijstroken in beide richtingen plus vrijliggende fietspaden. De lange wanden die nu de rijstroken scheiden, maken plaats voor kolommen in het midden. De aanbesteding loopt volgens Taal; de gunning volgt binnenkort. Voor het omvangrijke werk, dat in de tweede helft van 2008 moet beginnen, is zo’n anderhalf jaar nodig.

Reageer op dit artikel