nieuws

Alstom en Balfour Beatty samen in treinsignalering

bouwbreed Premium

Het Franse Alstom en het Britse Balfour Beatty hebben een 50/50 joint venture opgericht op het gebied van treinsignalering. Signalling Solutions neemt opdrachten ter waarde van zo’n 150 miljoen euro en 340 werknemers van de beide moeders over.

Het hoofdkantoor van Signalling Solutions komt in Groot-Brittannië maar het bedrijf is ook actief in andere landen. Het nieuwe bedrijf vormt een combinatie van Alstom’s Transport Information Solutions en Balfour Beatty Rail Projects en kan daarmee het hele pakket op het gebied van signalering voor alle soorten spoor- en tramwegen bieden. De beide partners schatten de omvang van deze markt in Groot-Brittannië en Ierland op ongeveer een miljard euro maar dat bedrag zal naar verwachting de komende tijd fors toenemen.
De samenwerking met de grootste Britse aannemer komt voor Alstom een paar dagen nadat juist de grootste Franse bouwer Bouygues heeft aangekondigd haar belang in de Franse treinspecialist van 25 naar ruim 30 procent te hebben verhoogd. Bouygues kocht het eerste pakket vorig jaar van de Franse staat.

Reageer op dit artikel