nieuws

Achterhoek wenst ook een P.C. Hooftstraat

bouwbreed

Één van de eerste projecten binnen het Doetinchemse ‘Masterplan Schil’, de realisatie van de nieuwe Burgemeester Van Nispenstraat, heeft nu ook een naam: Lyceum Kwartier.

De gemeente hoopt dat de straat na een opknapbeurt uitgroeit tot de ‘P. C. Hooftstraat van de Achterhoek’.
Binnen het project Lyceum Kwartier worden twee historische gebouwen – die jaren geleden aan de sloophamer ten prooi vielen – worden herbouwd. Zowel de Rotterdamsche Bank uit 1889 als het gemeentelijk lyceum komt weer terug. Het monumentale postkantoor van architect Joseph Crouwel, dat inmiddels al zeven jaar leeg staat, wordt grondig gerestaureerd en krijgt een nieuwe functie. Een museum, een televisiezender en een eetcafé worden waarschijnlijk de nieuwe ‘bewoners’ van het pand.
Men hoopt dat de Burgemeester Van Nispenstraat door de renovatie een volwaardig onderdeel van het winkel- en cultuurcircuit in de binnenstad wordt. Naar verwachting begint de gemeente volgend jaar maart met de eerste werkzaamheden van dit onderdeel van het masterplan.
Het nieuwbouwplan omvat vijftig grotere en kleinere bouwprojecten binnen de gemeente Doetinchem. Verschillende locaties in het gebied rondom het Doetinchemse centrum, worden opnieuw ingevuld en gebouwen worden opgeknapt.

Reageer op dit artikel