nieuws

Aanjaagpakket voor Duitse woningbouw

bouwbreed Premium

Deutsche Baugewerbe wil een pakket maatregelen om de ingestorte Duitse woningbouw vlot te trekken.

De brancheorganisatie van de middelgrote en kleine bouwers hamert vooral op invoering van het lage btw-tarief voor arbeidsintensieve werkzaamheden. Volgens voorzitter Hans-Hartwig Loewenstein van Baugewerbe levert – na Frans voorbeeld – de komst van het lage btw-tarief 150.000 extra banen in de bouw op. “Door de mensen aan werk te helpen, nemen de ontvangsten aan belastingen en premies met 4,7 miljard euro toe. De lage btw is een prima middel tegen zwartwerken”.
Naast het lage btw-tarief ziet Baugewerbe twee goede manieren om de woningbouw te stimuleren. Zo zou het eigendom van een woning kunnen vallen onder de belastingvriendelijke regels die gelden voor de pensioenopbouw. Een andere claim is de verevening over meerdere belastingjaren van de succesvolle belastingbonus voor ambachtelijk werk.

Reageer op dit artikel