nieuws

Aan de combiketel in Rijen ligt het niet

bouwbreed Premium

De combiketel uit het appartement in Rijen, waar twee weken geleden een echtpaar omkwam door koolmonoxidevergiftiging, functioneert goed. Dat concludeert Kiwa Gastec, dat in opdracht van het Openbaar Ministerie de ketel onderzocht in het laboratorium in Apeldoorn. Het onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval duurt nog voort en concentreert zich op de aansluitingen van aan- en afvoer in combinatie met de ventilatie-installatie in de woningen. De tachtig bewoners van het complex aan het architect Aartsplein kunnen voorlopig nog niet terugkeren naar hun woning. Binnen de lokale politiek zijn inmiddels vragen gerezen over het inschakelen van Gastec. Dat bedrijf keurde namelijk ook de ketel voordat die werd toegelaten tot de markt. Onderzoek door een onafhankelijke partij zou volgens de betrokkenen beter zijn.

De combiketel uit het appartement in Rijen, waar twee weken geleden een echtpaar omkwam door koolmonoxidevergiftiging, functioneert goed. Dat concludeert Kiwa Gastec, dat in opdracht van het Openbaar Ministerie de ketel onderzocht in het laboratorium in Apeldoorn. Het onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval duurt nog voort en concentreert zich op de aansluitingen van aan- en afvoer in combinatie met de ventilatie-installatie in de woningen. De tachtig bewoners van het complex aan het architect Aartsplein kunnen voorlopig nog niet terugkeren naar hun woning. Binnen de lokale politiek zijn inmiddels vragen gerezen over het inschakelen van Gastec. Dat bedrijf keurde namelijk ook de ketel voordat die werd toegelaten tot de markt. Onderzoek door een onafhankelijke partij zou volgens de betrokkenen beter zijn.

Reageer op dit artikel