nieuws

Voorzitter Braziliaanse bouwbond vermoord

bouwbreed Premium

De voorzitter van de Braziliaanse bouwbond Sindicato dos Trabalhadores da Constru çã o Civil de Salto, Aparecido Galv ã o bijgenaamd China, is in Salto vermoord. Volgens de directeur van de bond Gilmar Santinon werd Galv ã o achtervolgd door twee snelle auto’s. Op het moment dat zij naast de auto van de voorzitter reden, openden inzittenden het vuur.

De voorzitter van de Braziliaanse bouwbond Sindicato dos Trabalhadores da Constru çã o Civil de Salto, Aparecido Galv ã o bijgenaamd China, is in Salto vermoord. Volgens de directeur van de bond Gilmar Santinon werd Galv ã o achtervolgd door twee snelle auto’s. Op het moment dat zij naast de auto van de voorzitter reden, openden inzittenden het vuur.
Galv ã o kwam van een bouwplaats waar hij foto’s maakte omdat de arbeidsomstandigheden er schrijnend zouden zijn. “China heeft de laatste tijd meer bedreigingen van aannemers gekregen”, aldus Santinon. Galv ã o is 56 jaar geworden en laat een vrouw en twee kinderen achter.
De internationale federatie van bouw- en houtwerkers (BWI) maakt zich grote zorgen over de manier waarop bondsleden worden vervolgd in Brazili ë .

Reageer op dit artikel