nieuws

Voor haven Enschede miljoenen nodig

bouwbreed Premium

Enschede wil op korte termijn de oevers en kades van de haven opknappen. Voor de modernisering is zo’n 8 miljoen euro nodig, aldus een woordvoerder van de gemeente. Uit eerder onderzoek bleek al dat de vaardiepte niet voldoende is en dat er bovendien veel slib op de bodem ligt.

Enschede wil op korte termijn de oevers en kades van de haven opknappen. Voor de modernisering is zo’n 8 miljoen euro nodig, aldus een woordvoerder van de gemeente. Uit eerder onderzoek bleek al dat de vaardiepte niet voldoende is en dat er bovendien veel slib op de bodem ligt.
Enschede zal het geld volledig uit eigen zak moeten betalen. De gemeenteraad moet daar nog groen licht voor geven. Wel is er inmiddels 150.000 euro beschikbaar gesteld voor onderhoud ten behoeve van de veiligheid, dat niet langer kan worden uitgesteld.
Verder is zo’n 900.000 euro nodig voor onderhoud aan bruggen en duikers. De werkzaamheden moeten in 2009 worden uitgevoerd. De gemeente is met Rijkswaterstaat in gesprek over een verbreding en verdieping van het Twentekanaal tussen Enschede en Hengelo.

Reageer op dit artikel