nieuws

VMRG komt met nieuwe eisen richtlijn

bouwbreed

De Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG) heeft nieuwe kwaliteitseisen en adviezen uitgebracht.

De Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG) heeft nieuwe kwaliteitseisen en adviezen uitgebracht.
Het nieuwe handboek maakt een eind aan alle onduidelijkheid over het gebruik van veiligheidsglas en komt bovendien met suggesties. Ook een selectie van de SBR-Referentiedetails (aansluitdetails) Woningbouw is als nieuw onderdeel in dit handboek opgenomen. Volgens de VMRG is dit deel handig voor architecten, professionele opdrachtgevers, gebouwbeheerders en andere bouwpartners.
Tevens gaat het handboek in op CE-markering voor vliesgevels, ramen en deuren. De nieuwe VMRG-Kwaliteitseisen en Adviezen gelden vanaf 1 januari 2008 en vormen de basis voor het VMRG-keurmerk. Omdat de eisen en technieken in de metalen ramen- en gevelbranche razendsnel veranderen, geeft de VMRG elk jaar nieuwe richtlijnen uit.

Reageer op dit artikel