nieuws

Vertraging verbreding Twentekanaal

bouwbreed Premium

De verbreding van het Twentekaal tussen Delden en Goor is met een half jaar vertraagd. “Dat komt vooral door het verankeringssysteem. Dat blijkt niet goed te functioneren. Er wordt nu gekozen voor een andere oplossing”, aldus woordvoerder K. Huisbrink van Rijkswaterstaat. Het project zou aanvankelijk in juli zijn afgerond, dat wordt nu eind dit jaar.

De verbreding van het Twentekaal tussen Delden en Goor is met een half jaar vertraagd. “Dat komt vooral door het verankeringssysteem. Dat blijkt niet goed te functioneren. Er wordt nu gekozen voor een andere oplossing”, aldus woordvoerder K. Huisbrink van Rijkswaterstaat. Het project zou aanvankelijk in juli zijn afgerond, dat wordt nu eind dit jaar.
Het verankeringssysteem moet de damwanden op hun plaats houden en voorkomen dat de grond van de oever in het kanaal glijdt. “Er is gekozen voor schroeven, maar die zijn niet sterk genoeg. Er komen nu ankers die zichzelf in de grond vastzetten.”
Het project wordt uitgevoerd door vijf bedrijven, die zich hebben verenigd in Aannemers Combinatie Twente (ACT).

Reageer op dit artikel