nieuws

Toscaanse sfeer in nieuwe woonwijk Ede

bouwbreed

Ruim zeshonderd woningen, een buurthuis, sporthal en winkelstraat gaan de verbinding tussen de Edese woonwijken Kernhem en Veldhuizen vormen.

Ruim zeshonderd woningen, een buurthuis, sporthal en winkelstraat gaan de verbinding tussen de Edese woonwijken Kernhem en Veldhuizen vormen.
Het Nieuwe Landgoed, op een heuvel over de provinciale weg, krijgt de uitstraling van een Toscaans dorpje. Centraal komt een woontoren, aan de randen komt laagbouw. De N224, die nu Kernhem en Veldhuizen van elkaar scheidt, wordt verbreed en verdiept onder Het Nieuwe Landgoed aangelegd. .
De ontwikkeling is in handen van een consortium dat bestaat uit BPF Bouwinvest, Dura Vermeer Bouw Hengelo en het Duitse Immoplus. Ashok Balohtra heeft het stedenbouwkundig plan gemaakt, dat nu grotendeels is uitgewerkt door KOW Architectuur uit Den Haag. Dit najaar moet het bestemmingsplan door de gemeenteraad worden goedgekeurd, naar verwachting kan de bouw dan begin volgend jaar beginnen.
Volgens de planning is Het Nieuwe Landgoed in 2012 klaar.

Reageer op dit artikel