nieuws

Tien miljoen extra voor Noordbrabants Museum

bouwbreed

De provincie Noord-Brabant trekt 10 miljoen extra uit voor de al langer geplande uitbreiding van het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Daarmee komt de totale investering op 25 miljoen euro. Met dat geld kan het museum nog meer van zijn ambities realiseren.

Zo is er bijvoorbeeld meer geld voor de uitbreiding van de technische installaties, inbraakbeveiliging en data-installaties. Ook kunnen er bouwkundige aanpassingen worden gedaan om de publieksdoorstroming bij de grotere tentoonstellingen te bevorderen. De extra gelden worden verder gebruikt voor aanpassingen om de nieuwbouw beter te laten aansluiten bij de omgeving en het verfraaien van de voormalige Statenzaal.
De uitbreiding van het Noordbrabants Museum maakt deel uit van de realisering van een nieuw museumkwartier in de binnenstad van Den Bosch. In het museumkwartier komt ook de nieuwbouw van het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch. Het ontwerp is van architect Hubert Jan Henket.
De extra investering van de provincie is mede te danken aan de populariteit van de eerdere tentoonstelling ‘Knus’ over de jaren vijftig en de huidige expositie ‘Wauw’ over de jaren zeventig.

Reageer op dit artikel