nieuws

Start werk voor Maasvlakte schuift op

bouwbreed Premium

De startdatum van de landaanwinning voor de Tweede Maasvlakte in Rotterdam is niet, zoals eerder was gepland, in juli volgend jaar maar ergens in de maanden daarop. Dar laat minister Eurlings weten i n de voortgangsrapportage over de uitbreidingsplannen van de Rotterdamse haven. Reden hiervoor is de kritiek van de commissie voor de milieueffectrapportage op onderdelen van de milieueffectrapporten van het Havenbedrijf. Het Havenbedrijf gaat dit nu repareren, maar heeft daar enkele maanden voor nodig.

De startdatum van de landaanwinning voor de Tweede Maasvlakte in Rotterdam is niet, zoals eerder was gepland, in juli volgend jaar maar ergens in de maanden daarop. Dar laat minister Eurlings weten i n de voortgangsrapportage over de uitbreidingsplannen van de Rotterdamse haven. Reden hiervoor is de kritiek van de commissie voor de milieueffectrapportage op onderdelen van de milieueffectrapporten van het Havenbedrijf. Het Havenbedrijf gaat dit nu repareren, maar heeft daar enkele maanden voor nodig.
Eurlings laat weten dat hij er nog steeds van uitgaat dat de landaanwinning in 2008 kan starten. Maar bij een eventuele nieuwe tegenvaller in de procedures staat ook dat op losse schroeven.
Eurlings heeft op aandringen van de Kamer gekeken naar manieren om de procedures voor de aanleg van de Tweede Maasvlakte nog verder te versnellen. Volgens hem is er echter geen mogelijkheid voor versnelling en zit er geen enkele speling meer in de planning. Eurlings denkt dat de juridische risico’s te groot worden als de procedures nog verder in elkaar worden geschoven.

Reageer op dit artikel