nieuws

Staedion en AM willen in Delft meer bouwen

bouwbreed Premium

Woningbouwcorporatie Staedion en projectontwikkelaar AM willen in Delft zeshonderd extra woningen bouwen. Het tweetal, dat gezamenlijk een ontwikkelingscombinatie heeft opgezet, voert hierover momenteel oriënterende gesprekken met de gemeente. “De grond is nog niet in ons bezit”, geeft een woordvoerder van Staedion aan in welke stadium de onderhandelingen verkeren.

Woningbouwcorporatie Staedion en projectontwikkelaar AM willen in Delft zeshonderd extra woningen bouwen. Het tweetal, dat gezamenlijk een ontwikkelingscombinatie heeft opgezet, voert hierover momenteel oriënterende gesprekken met de gemeente. “De grond is nog niet in ons bezit”, geeft een woordvoerder van Staedion aan in welke stadium de onderhandelingen verkeren.
De woningen zouden gebouwd moeten worden op een terrein dat tussen de A13 en de campus van de Technische Universiteit Delft ligt. Hier zijn Staedion en AM gisteren al gestart met de bouw van zeshonderd woningen. Het project, dat Watertuinen van Delft heet, wordt in twee fases gerealiseerd. De eerste fase bestaat uit 350 woningen, waarvan 72 appartementen. De tweede fase, die in 2010 van start gaat, bestaat uit 250 woningen. Het hele project moet uiterlijk in 2011 worden opgeleverd.
De dertien verdiepingen tellende woontoren waarin de appartementen worden gerealiseerd, wordt verwarmd en gekoeld door een energiezuinige warmtepomp. Op de begane grond van het complex komt een kinderdagverblijf.

Reageer op dit artikel