nieuws

Staalproductie neemt toe met 7,3 procent

bouwbreed Premium

De wereldproductie van ruwe staal is in de eerste negen maanden van het jaar met 7,3 procent toegenomen tot 981,2 miljoen ton. Het aandeel van de Aziatische landen is toegenomen tot 57 procent. Uit cijfers van staalorganisatie IISI blijkt de groei van de Aziatische staalproductie ongebroken. De toon wordt gezet door China. Het land haalde met een productie van 362,1 miljoen ton maar liefst 16,7 procent meer uit zijn ovens dan in de eerste driekwart van 2006.Geen enkele natie kan ook maar in de schaduw staan van het ontketende China. Zelfs de nummer twee van de wereld Japan reikt (gemeten over de periode januari – september) niet verder dan 86,1 miljoen ton, nog geen kwart van hetgeen de Chinezen presteren. Uit de hoogovens van de Verenigde Staten kwam in hetzelfde tijdvak 73,3 miljoen ton staal. Opvallend is dat de staalproductie in India met 2 procent daalde tot 35,8 miljoen ton. Zuid-Korea van zijn kant schroefde het volume met 5,8 procent op tot 38,1 miljoen ton. Tussen al het Aziatische geweld lijkt Taiwan met 15,5 miljoen ton een kleine speler, maar het eiland kan met glans een vergelijking doorstaan met producenten als Frankrijk of Spanje.In de Europese Unie nam het vervaardigde staalvolume in de eerste driekwart van het jaar met 2,1 procent toe tot 158,4 miljoen ton. Duitsland speelt met een groei van 3,8 procent tot 36,6 miljoen ton een dominante rol. Italië is met 23,5 miljoen ton de tweede producent in de Europese Unie, voor Frankrijk (15,1 miljoen ton), Spanje (14,5 miljoen ton) en Groot-Brittannië (10,8 miljoen ton). In Nederland nam de staalproductie met 6,4 procent toe tot 5,6 miljoen ton. In Rusland steeg de staalproductie met 2,9 procent tot 54 miljoen ton. Buurland Oekraïne voerde het volume op met 5,2 procent tot 31,9 miljoen ton. Turkije haalde bijna 10 procent meer uit zijn ovens en noteert 19 miljoen ton.In Noord-Amerika daalde in de eerste negen maanden van het jaar de staalproductie met 1,6 procent tot net onder de 100 miljoen ton. Schuldig aan de afname is vooral de Verenigde Staten, dat haar productie met 3,6 procent zag afnemen tot 73,3 miljoen ton. Ook de kleine landen Cuba en Trinidad en Tobago leveren in. Brazilië neemt Zuid-Amerika op sleeptouw. Dankzij de Brazilianen steeg de productie in het werelddeel met 5,4 procent tot 33,6 miljoen ton. Brazilië voerde de productie met 9,8 procent op tot 25 miljoen ton.

Duitsland

VS

Reageer op dit artikel