nieuws

Staalbouwprijzen

bouwbreed

Stalen kolommen, hoedliggers en lichte vloeren garanderen grote flexibiliteit van dit opvallende bibliotheekgebouw en cultureel centrum in het Noorse Drammen. Het gebouw maakt deel uit van de herstructurering van het terrein van een voormalige papierfabriek en sleepte onlangs in Luxemburg een van de negentien Europese staalbouwprijzen in de wacht.

Stalen kolommen, hoedliggers en lichte vloeren garanderen grote flexibiliteit van dit opvallende bibliotheekgebouw en cultureel centrum in het Noorse Drammen. Het gebouw maakt deel uit van de herstructurering van het terrein van een voormalige papierfabriek en sleepte onlangs in Luxemburg een van de negentien Europese staalbouwprijzen in de wacht.

Ook de Nederlandse inzending, de warmtekrachtcentrale in Utrecht gebouwd door Hollandia, viel in Luxemburg in de prijzen. Vandaag, op de jaarlijkse Staalbouwdag in Ede, wordt geen staalbouwprijs uitgereikt. Volgend jaar is er weer een nieuwe editie. De winnaars daarvan strijden het jaar daarna op Europees niveau om de eer.

De opvallende vierendeel ligger die voetgangers een Tsjechische snelweg laat oversteken, kreeg eveneens de goedkeuring van de Europese jury. De constante buitendiameter van de golvende buizen verhult de complexe structuur met sterk variërende wanddikte.

Reageer op dit artikel