nieuws

Skanska teleurgesteld in Deense bouw

bouwbreed Premium

Skanska wil een punt zetten achter zijn bouwactiviteiten in Denemarken. Het aannemingsdeel van de Deense dochtermaatschappij is te koop gezet. Volgens de Zweedse bouwreus moet worden vastgesteld dat het bedrijf in Denemarken niet kan voldoen aan de doelstelling. Die doelstelling, welke geldt voor alle landen waar het concern opereert, is om marktleider te zijn. “Daarom trekken we de consequentie en doen de zaak in de verkoop,” zegt directietopman Jan-Gunnar Glave van Skanska Danmark. Het bouwbedrijf draait al een aantal jaar met teleurstellende resultaten. Om die reden werd eerder dit jaar bij voorbaat besloten om zich terug te trekken uit Jutland en zich verder te concentreren op de hoofdstedelijke regio Kopenhagen. Skanska Danmark zette vorig jaar in de bouwdivisie ruim 440 miljoen euro om. De Deense vastgoedontwikkelingsdivisies Skanska Bolig (woningen) en Skanska Øresund (kantoren) worden op dezelfde voet voortgezet, evenals het asfaltbedrijf.

Skanska wil een punt zetten achter zijn bouwactiviteiten in Denemarken. Het aannemingsdeel van de Deense dochtermaatschappij is te koop gezet. Volgens de Zweedse bouwreus moet worden vastgesteld dat het bedrijf in Denemarken niet kan voldoen aan de doelstelling. Die doelstelling, welke geldt voor alle landen waar het concern opereert, is om marktleider te zijn. “Daarom trekken we de consequentie en doen de zaak in de verkoop,” zegt directietopman Jan-Gunnar Glave van Skanska Danmark. Het bouwbedrijf draait al een aantal jaar met teleurstellende resultaten. Om die reden werd eerder dit jaar bij voorbaat besloten om zich terug te trekken uit Jutland en zich verder te concentreren op de hoofdstedelijke regio Kopenhagen. Skanska Danmark zette vorig jaar in de bouwdivisie ruim 440 miljoen euro om. De Deense vastgoedontwikkelingsdivisies Skanska Bolig (woningen) en Skanska Øresund (kantoren) worden op dezelfde voet voortgezet, evenals het asfaltbedrijf.

Reageer op dit artikel