nieuws

Sarkozy wil zwaardere rol voor ppp-contract

bouwbreed Premium

De Franse president Nicolas Sarkozy wil dat ppp’s een zwaardere rol gaan spelen bij de modernisering van de openbare infrastructuur in zijn land. Sarkozy wil dat de ppp wettelijk wordt geregeld om de huidige strikte beperkingen voor deze contractvorm weg te nemen.

De Franse president Nicolas Sarkozy wil dat ppp’s een zwaardere rol gaan spelen bij de modernisering van de openbare infrastructuur in zijn land. Sarkozy wil dat de ppp wettelijk wordt geregeld om de huidige strikte beperkingen voor deze contractvorm weg te nemen.
De president, die bekend staat om zijn super-activiteit, heeft premier Fillon gevraagd de wet al voor eind dit jaar te realiseren om de ppp’s nieuw leven in te blazen. “We hebben een beleid van openbare investeringen nodig. Daarbij gaat het vooral om de grote infrastructurele werken op het spoor, de waterwegen en langs de kust, maar ook om onze universiteiten, onderzoekscentra, de energie-efficiëntie van de openbare gebouwen en het stedelijk openbaar vervoer”, schrijft Sarkozy aan de premier.
Eerder al stelde een door de president benoemde commissie dat ppp’s vooral op plaatselijk niveau een veel grotere rol kunnen spelen. Volgens de president kan private financiering de realisering van noodzakelijke projecten versnellen. “Maar ondanks de voordelen is dit terrein bezaaid met een regelgeving die erg veel beperkingen oplegt.”
De president wil daarom de voorwaarden voor deze contracten versoepelen, de fiscale aspecten beter regelen en ppp’s in het algemeen inpassen in wetgeving voor openbare projecten.

Reageer op dit artikel