nieuws

‘Roadshow’ over ict in verticaal transport

bouwbreed Premium

De Vereniging Verticaal Transport (VVT) en Van Meijel Automatisering uit Emmeloord organiseren samen een ‘roadshow’ over het belang van automatisering voor bedrijven die actief zijn in het verticaal transport.

Doel van de roadshow is het inzichtelijk maken van de werkprocessen in de bedrijfstak. Om die processen vervolgens met behulp van automatisering te ondersteunen. Van Meijel put daarbij uit de ervaringen die de automatiseerder eerder opdeed bij bedrijven als Convoi, Haegens en Kranen Michielsens, M.J. van Riel en Wagenborg Nedlift. Bij al die bedrijven draait het softwareprogramma Metacom, dat door het Emmeloordse bedrijf is ontwikkeld. De samenwerking tussen de VVT en Van Meijel vloeit voort uit het feit dat Van Meijel Automatisering sinds 1 september geassocieerd lid is van de Vereniging Verticaal Transport.
Tijdens de roadshow wordt vooral aandacht besteed aan de mogelijkheden van automatisering voor het maken van calculaties en planningen, voor de aansturing van de uitvoerders en voor het factureren.
Woordvoerder Gosse Klaas Miedema: “In plaats van losse opdrachten wordt er in de sector steeds vaker op projectbasis samengewerkt. Met behulp van een geïntegreerde oplossing is het heel gemakkelijk om projectcalculaties te maken voor het budgetteren van projecten.”

PDA’s

Van Meijel denkt dat moderne technologie het werk in de verticaal t ransportsector een stuk gemakkelijker kan maken. “PDA’s (Personal Digital Assistant; een klein draagbaar toestel dat computer-, telefonie-, fax- en netwerkfuncties combineert, red.) zijn uitstekend geschikt om machinisten aan te sturen en informatie over opdrachten, routes of bevestigingen digitaal uit te wisselen en direct in het systeem te verwerken. Met behulp van actuele gegevens over materieel, uren en prijzen kan de facturering grotendeels geautomatiseerd worden. Dat bespaart v eel tijd en onnodige kosten.”

Oplossingen

De Vereniging Verticaal Transport (VVT) behartigt de belangen van bedrijven die werkzaam zijn in het verticaal transport. De vereniging telt 186 leden die samen ongeveer 2100 kranen exploiteren.
Volgens Lion Verhagen, directeur van de VVT, is er bij de leden veel behoefte aan informatie over automatisering, en zeker over oplossingen die specifiek voor de werkprocessen van ondernemers in het verticaal transport ontwikkeld zijn. “VanMeijel is het eerste ict-bedrijf, dat geassocieerd lid van de VVT geworden is”, zegt Verhagen.
“De oplossing van VanMeijel is al bij een aantal van onze leden in gebruik. Wij denken, dat VanMeijel een bijdrage kan leveren aan de voorlichting over ict-toepassingen aan onze leden, want daar is grote behoefte aan.”
De bijeenkomsten vinden plaats op 14 november in Asten, 15 november in Dordrecht en 22 november in Zwolle. Via de website www.verticaaltransport.nl is meer in formatie te vinden.

Reageer op dit artikel