nieuws

Rioolwaterzuiveringsinstallatie

bouwbreed

Waterschap Hunze en Aa’s uit Veendam realiseert de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Foxhol. Aannemer Moekotte uit Veendam sluit nu onder meer de motoren en analyse-apparatuur aan, terwijl aannemer Moekotte uit Enschede bezig is met de software die de beluchting moet sturen. Dit is nodig, omdat het gezuiverde water moet voldoen aan landelijke normen voor onder andere stikstof en fosfaat. “Als daarvan te veel in het water zit, worden de bacteriën die het organische materiaal afbreken lui”, aldus een woordvoerder van het waterschap.

Waterschap Hunze en Aa’s uit Veendam realiseert de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Foxhol. Aannemer Moekotte uit Veendam sluit nu onder meer de motoren en analyse-apparatuur aan, terwijl aannemer Moekotte uit Enschede bezig is met de software die de beluchting moet sturen. Dit is nodig, omdat het gezuiverde water moet voldoen aan landelijke normen voor onder andere stikstof en fosfaat. “Als daarvan te veel in het water zit, worden de bacteriën die het organische materiaal afbreken lui”, aldus een woordvoerder van het waterschap.
Foto: Jos Schuurman

Reageer op dit artikel