nieuws

Rabobank en Haskoning treffen elkaar in India

bouwbreed Premium

De Rabobank en ingenieursbureau Royal Haskoning vinden elkaar in de verbetering van de sanitaire voorzieningen van India. De bedrijven hebben een overeenkomst gesloten om gezamenlijk te proberen de waterinfra in het Aziatische land op hoger niveau te brengen.

Met de samenwerking willen Rabobank en Haskoning een bijdrage leveren aan uitvoering van het Millenniumplan waaronder regeringsleiders van 189 landen in het jaar 2000 hun handtekening zetten. Doelstelling; een halvering van het aantal mensen zonder sanitaire voorzieningen in 2015. Om het programma op stoom te brengen, is 2008 door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Jaar van de Sanitatie.
Rabo en Haskoning willen in India een bijdrage leveren door toepassing van zowel meso-kredieten als publiek-private samenwerkingsprojecten. De meso-gelden worden ingezet boven op geslaagde micro-kredieten, om de kleine ondernemers meer armslag te geven.

Reageer op dit artikel