nieuws

Raad Dinkelland vergadert onder dynamische golven

bouwbreed Premium

Deze week levert Verwol Projectafbouw het interieur op van het nieuwe gemeentehuis van Dinkelland in Denekamp. Met name het golvende plafond in de raadszaal is een opvallend element in het interieur.

Verwol Projectafbouw uit Opmeer heeft het plafond gerealiseerd in samenwerking met de ontwerper van het gemeentehuis, Leferink Morsink architecten uit Denekamp. Voor dit plafond heeft Verwol gebogen koven van hout gemaakt van verschillende afmetingen Het plafond is vervolgens gemonteerd op een eveneens gebogen houten achterconstructie. “Samen met de koven vormt het golvende plafond één geheel,” aldus Q. Ramerman van Verwol. “Het plafond krijgt op deze manier veel dynamiek en is tevens een speelse verwijzing naar de gestileerde golfjes die ook aanwezig zijn in het beeldmerk van de gemeente Dinkelland.”
Volgens Ramerman was de productie van het plafond in de raadszaal bijzonder arbeidsintensief. De interieurafdeling heeft het plafond als prefab onderdelen gemaakt in de fabriek in Opmeer. Vervolgens was het in Denekamp nog slechts een kwestie van monteren.
De raadszaal kan bijna als filmzaal functioneren vanwege een groot bioscoopscherm dat tussen de golven is gemonteerd. In de hal en raadzaal is alles demontabel zodat de grote ruimte ook gebruikt kan worden voor allerlei manifestaties. Naast het golvende plafond is de open verbinding tussen de grote centrale hal en de nieuwe raadzaal een kenmerkend element in het ontwerp van het gemeentehuis.
Verwol Projectafbouw leverde tevens de systeemwanden en systeemplafonds.

Reageer op dit artikel