nieuws

PvdA wil opheldering over RandstadRail

bouwbreed Premium

De PvdA-fractie wil opheldering van verkeersminister Eurlings over de aanhoudende vertraging met de volledige openstelling van RandstadRail. De regeringsfractie vindt het onbegrijpelijk dat de Inspectie Verkeer en Waterstaat toestemming onthoudt voor heropening van de Oosterheemlijn naar Zoetermeer.

De PvdA-fractie wil opheldering van verkeersminister Eurlings over de aanhoudende vertraging met de volledige openstelling van RandstadRail. De regeringsfractie vindt het onbegrijpelijk dat de Inspectie Verkeer en Waterstaat toestemming onthoudt voor heropening van de Oosterheemlijn naar Zoetermeer.
De Kamerleden Diederik Samsom en Roos Vermeij hebben gisteren aan de bel getrokken over de aanhoudende problemen. In hun schriftelijke vragen wijzen ze erop dat de inspectie toestemming heeft gegeven voor het reizigersvervoer over de Erasmuslijn, maar niet bereid is dit te doen voor de Oosterheemlijn. De PvdA is daarover verbaasd omdat het stadsgewest Haaglanden al begin vorige maand heeft geconcludeerd dat ook de Oosterheemlijn voldoet aan de normen van de inspectie.
Samsom en Vermeij willen van Eurlings weten waarom de inspectie bij de Erasmuslijn wel voor een tijdelijke oplossing heeft gekozen en dit bij de Oosterheemlijn nalaat, terwijl de twee lijnen in hun ogen wat betreft de wisselproblemen niet verschillend zijn.

Reageer op dit artikel