nieuws

Project Twente krijgt steun rijksoverheid

bouwbreed Premium

Het project Centraal Station Twente/Hart van Zuid Hengelo kan rekenen op financiële steun van het Rijk. Minister Cramer (VROM) heeft het project op aandringen van de Tweede Kamer toegevoegd aan de lijst projecten die aanspraak kunnen maken op de pot van een miljard voor gebiedsontwikkeling.

Het project Centraal Station Twente/Hart van Zuid Hengelo kan rekenen op financiële steun van het Rijk. Minister Cramer (VROM) heeft het project op aandringen van de Tweede Kamer toegevoegd aan de lijst projecten die aanspraak kunnen maken op de pot van een miljard voor gebiedsontwikkeling.
Een Kamermeerderheid sprak zich vorige maand uit voor toevoeging van het project in Twente aan de lijst van projecten die aanspraak kunnen maken op het geld dat beschikbaar is voor de uitvoering van de Nota ruimte.
In een reactie daarop heeft Cramer de Tweede Kamer deze week laten weten dat zij Twente als 23 ste project opneemt en met de regio in gesprek gaat over de verdere uitwerking van de plannen. De minister wijst er wel op dat alle andere projecten daardoor uiteindelijk minder geld krijgen. “De omvang van het budget blijft immers even groot”, aldus de minister.

Reageer op dit artikel