nieuws

Oplevering Haagse bioscoop maanden vertraagd

bouwbreed Premium

De oplevering van de grote bioscoop aan de Spuimarkt in Den Haag is met minimaal drie maanden vertraagd. Dat maakt Pathé Cinemas bekend.

Het was de bedoeling het filmtheater, met negen zalen en 2400 plaatsen, in december te openen. Door vertraging in de bouwwerkzaamheden is dit uitgesteld tot in het voorjaar van 2008.
Volgens een woordvoerder van Pathé wordt de oorspronkelijke openingsdatum niet gehaald door velerlei tegenvallers in het bouwproces. Aannemer BAM ontkent daaraan aan schuldig te zijn. “Wij hebben het casco op tijd opgeleverd”, zegt BAM-woordvoerder Arno Pronk. “Pathé zorgt zelf voor de afbouw.”
Een woordvoerder van Pathé Cinemas erkent dat. “Het casco is inderdaad opgeleverd, maar dat geldt niet voor de gevels en de daken. Daardoor is niet alleen de opening van Pathé vertraagd, ook de andere gebruikers van het pand ondervinden daarvan moeilijkheden.” Het gaat daarbij in het bijzonder om sportschool Fitness First.
Het Spuimarktgebouw krijgt een oppervlakte van 40.000 vierkante meter winkeloppervlak, daarnaast komt er voor 13.000 vierkante meter uitgaansvoorzieningen. In het project word 123 miljoen euro geïnvesteerd. Opdrachtgever is Ontwikkelingsmaatschappij Spuimarkt C.V. Hierin participeren Multi Vastgoed, Bam Vastgoed en Ing Real Estate Development.

Reageer op dit artikel