nieuws

Onvrede over contractbouwterrein in Leiden

bouwbreed Premium

Het Haagwegterrein in Leiden moet een fraaie plek worden om te wonen. Het terrein, dat is omgedoopt tot La Linea, is echter sinds jaren een belangrijke parkeerplaats voor bezoekers van de Leidse binnenstad. En juist het parkeren staan nu op de tocht.

Het Haagwegterrein in Leiden moet een fraaie plek worden om te wonen. Het terrein, dat is omgedoopt tot La Linea, is echter sinds jaren een belangrijke parkeerplaats voor bezoekers van de Leidse binnenstad. En juist het parkeren staan nu op de tocht.
De gemeenteraad eist opheldering. Wethouder John Steegh (GroenLinks) heeft met projectontwikkelaar Strukton in samenwerking met Blauwhoed Eurowoningen een contract gesloten dat alleen een openbare parkeergarage wordt toegevoegd “als uit onderzoek blijkt dat er op die plek behoefte aan is en als de garage geen negatieve effecten op de verkoopbaarheid en/of uitstraling van het projectgebied”.
Het voorstel komt vandaag in een raadscommissie aan de orde. “We hebben nog een lange weg te gaan”, zegt Gijs Holla (PvdA), “maar die parkeergarage moet er gewoon komen. We hebben een enorm tekort aan parkeerplaatsen.” Hij voorziet dat niet eerder dan in 2011 kan worden gebouwd.” VVD-raadslid Frederik Zevenbergen wil in elk geval weten hoe het inhoudelijk zit met de overeenkomst en vooral het parkeerdeel. Het kan niet zo zijn, dat zonder enige compensatie parkeerplaatsen zouden verdwijnen.”
Op het terrein komen driehonderd woningen met elk anderhalve parkeerplaats. De bedoeling is, dat ook de natuur volop de ruimte krijgt.

Reageer op dit artikel