nieuws

OMA wint Jan Huygen van Linschotenprijs

bouwbreed Premium

De Office for Metropolitan Architecture (OMA) Stedebouw BV is winnaar van de Jan Huygen van Linschoten Prijs 2007. De prijs van ABN Amro is voor de vijfde keer uitgereikt. OMA is een vooraanstaand internationaal architectenbureau. Het bedrijf doet zaken in 26 landen en heeft de afgelopen twee jaar een sterke internationale groei doorgemaakt.

De Office for Metropolitan Architecture (OMA) Stedebouw BV is winnaar van de Jan Huygen van Linschoten Prijs 2007. De prijs van ABN Amro is voor de vijfde keer uitgereikt. OMA is een vooraanstaand internationaal architectenbureau. Het bedrijf doet zaken in 26 landen en heeft de afgelopen twee jaar een sterke internationale groei doorgemaakt.
OMA krijgt de prijs omdat het bureau op een goede manier weet te concurreren en zich succesvol profileert in opkomende markten zoals China en de Verenigde Arabische Emiraten. OMA bouwt netwerken op door succesvolle allianties aan te gaan met lokale partners, aldus de jury.
De prijs bestaat onder meer uit een bedrag van 25.000 euro. Managing director Victor van der Chijs is blij met de prijs en geeft aan het geld te zullen besteden aan onderzoek naar de manier waarop architectuur nog beter kan worden verbonden met duurzaamheid.

Reageer op dit artikel