nieuws

Noren begroten ruim 3 miljard voor infra

bouwbreed

De Noorse regering begroot in 2008 investeringen in verkeersinfrastructuur (wegen en spoorwegen) voor ruim 3 miljard euro. Dat is volgens verkeersminister Liv Signe Navarsete een kleine 5 procent meer dan de begroting voor het lopende jaar. Het aandeel van de railinvesteringen is 940 miljoen euro. Dat is een plus van 6 procent. Voor het autoverkeer wordt volgend jaar begonnen met de aanleg van zeven grotere rijkswegtrajecten.

De Noorse regering begroot in 2008 investeringen in verkeersinfrastructuur (wegen en spoorwegen) voor ruim 3 miljard euro. Dat is volgens verkeersminister Liv Signe Navarsete een kleine 5 procent meer dan de begroting voor het lopende jaar. Het aandeel van de railinvesteringen is 940 miljoen euro. Dat is een plus van 6 procent. Voor het autoverkeer wordt volgend jaar begonnen met de aanleg van zeven grotere rijkswegtrajecten.

Reageer op dit artikel