nieuws

Maffia Italië doorgedrongen tot bouwers

bouwbreed Premium

De maffia is doorgedrongen tot de grootste bouwbedrijven van Italië. Dat zegt de Italiaanse werkgeversvereniging Confesercenti.

In een rapport, dat gisteren is gepubliceerd, noemt de organisatie onder meer de aannemers Impreglio en Condotte. Maar ook Italcementi, een van de grootste cementproducenten van de wereld. Zij zouden een oogje dichtknijpen voor de maffia. In plaats van aangifte te doen vinden de bedrijven het makkelijker en sneller om de maffia gewoon te betalen, aldus de Confesercenti. Volgens de werkgeversvereniging heeft de maffia zich inmiddels ontwikkeld tot de grootste bedrijfstak van Italië. De georganiseerde misdaad is goed voor een omzet van een slordige 90 miljard euro per jaar. Zeker 7 procent van het Bruto Binnenlands Product gaat door de handen van misdaadfamilies, stelt Confesercenti. Het geld wordt voornamelijk verdiend door afpersing, het rekenen van woekerrente, smokkel, overvallen, diefstal, gokken en internetpiraterij.

Reageer op dit artikel