nieuws

Loopbrug bij Franeker speciaal voor marathon

bouwbreed Premium

Over de A31 bij Franeker komt een brug voor lopers van de Slachtemarathon. De brug, een ontwerp van de Grouster architect Rein Hofstra, wordt gebouwd door Bakker in Winsum en kost 570.000 euro. Ballast Nedam doet het grondwerk. Het wordt een ranke brug die rust op 17 meter hoge, schuin geplaatste kolommen. Zo kon aan de eis van Rijkswaterstaat om de autosnelweg in één keer te overbruggen, worden voldaan. Het brugdek krijgt een grasmat. Hij moet er voor de marathon op 14 juni 2008 liggen en wordt in één nacht geplaatst.

Over de A31 bij Franeker komt een brug voor lopers van de Slachtemarathon. De brug, een ontwerp van de Grouster architect Rein Hofstra, wordt gebouwd door Bakker in Winsum en kost 570.000 euro. Ballast Nedam doet het grondwerk. Het wordt een ranke brug die rust op 17 meter hoge, schuin geplaatste kolommen. Zo kon aan de eis van Rijkswaterstaat om de autosnelweg in één keer te overbruggen, worden voldaan. Het brugdek krijgt een grasmat. Hij moet er voor de marathon op 14 juni 2008 liggen en wordt in één nacht geplaatst.

Reageer op dit artikel