nieuws

Limburg protesteert tegen uitstel A73

bouwbreed

De gemeente Roermond is vrijdag begonnen met een grote handtekeningenactie uit protest tegen de vertraging bij de A73-Zuid. Donderdag werd bekend dat openstelling van de weg met maanden wordt uitgesteld vanwege vertragingen met de oplevering van de veiligheidsinstallaties in de tunnels.

De gemeente Roermond is vrijdag begonnen met een grote handtekeningenactie uit protest tegen de vertraging bij de A73-Zuid. Donderdag werd bekend dat openstelling van de weg met maanden wordt uitgesteld vanwege vertragingen met de oplevering van de veiligheidsinstallaties in de tunnels.
De gemeente wil dit weekeinde 10.000 handtekeningen van boze burgers verzamelen en die dinsdag aan de Tweede Kamer aanbieden. De Kamer spreekt die dag over de vertraging. Volgens wethouder en oud VVD-Kamerlid Jos van Rey is de vertraging te wijten aan Rijkswaterstaat die “er een bende van heeft gemaakt”.
In een verklaring heeft Verkeer en Waterstaat de schuld voor de vertraging bij de aannemer (Volker Wessels Stevin Tunnel Techniek) gelegd. De aannemer zou de “complexiteit van de opdracht hebben onderschat” en pas recentelijk hebben laten weten dat hij zijn contract niet kan nakomen.
Rijkswaterstaat zet volgens de minister alles op alles om de vertraging zo veel mogelijk te beperken maar houdt er wel rekening met dat de weg pas enkele maanden na de geplande opening klaar is. Dit bericht is in Limburg ingeslagen als een bom. Het Limburgse bedrijfsleven en lagere overheden beraden zich op schadeclaims en beroepen zich op de contractuele afspraak dat de nieuwe snelweg uiterlijk 1 januari 2008 wordt opgeleverd.

Reageer op dit artikel