nieuws

Keurmerk unitbouwers moet imago verbeteren

bouwbreed Premium

De Vereniging van Verplaatsbare Accommodaties (VVVA) werkt aan een keurmerk voor gespecialiseerde unitbouwers. Na de Schipholbrand is het vertrouwen in de branche nog steeds niet helemaal terug.

Te veel unitbouwopdrachten belanden volgens de VVVA in handen van niet gespecialiseerde aannemers. Volgens de vereniging komt dit de kwaliteit en brandveiligheid van tijdelijke gebouwen niet ten goede. “Opdrachtgevers kiezen te vaak voor de laagste prijs”, aldus VVVA-bestuurslid Ronald Scholten.
Scholten constateert dat het ‘onterechte’ negatieve imago van unitbouw sinds de Schipholbrand in 2005 nog steeds niet helemaal is weggenomen. “Te pas en te onpas wordt ons van alles verweten, terwijl onze deskundigheid in die gevallen nooit is gevraagd.”
Vooral brandwerendheid, de fundering, demontage en montage van unitbouw vragen volgens hem om specifieke kennis. Een kwaliteitsmerk moet opdrachtgevers houvast en meer garantie geven. “Ik vergelijk het met het BOVAG-keurmerk voor garagehouders. Een auto laat je ook niet door een metselaar repareren. In de unitbouw mag dat blijkbaar wél.”
Op pagina 7: Schroeven ingestorte galerij zaten niet in draagbalk.

Reageer op dit artikel