nieuws

Kadaster vervangt honderden gevelplaten

bouwbreed

Noodgedwongen vervangt het Kadaster drie- tot vierhonderd glazen gevelplaten van haar hoofdgebouw in Apeldoorn. De operatie wordt de komende maanden uitgevoerd en kost enkele miljoenen euro’s. Het besluit van het Kadaster – dat spreekt van een niet verantwoorde situatie – volgt na nieuw onderzoek dat werd uitgevoerd na het derde incident met de gevelplaten van 1,5 bij 2 meter. Uit het onderzoek blijkt dat de gevelplaten loslaten door constructiefouten. Eerder onderzoek – na het eerste ongeval in 2006 – wees uit dat een ‘ingebakken korrel’ in de plaat in combinatie met warm weer uitzette en voor glasbreuk zorgde. BAM is hoofdaannemer van het gebouw. Leverancier van de platen is Geveltechniek.

Noodgedwongen vervangt het Kadaster drie- tot vierhonderd glazen gevelplaten van haar hoofdgebouw in Apeldoorn. De operatie wordt de komende maanden uitgevoerd en kost enkele miljoenen euro’s. Het besluit van het Kadaster – dat spreekt van een niet verantwoorde situatie – volgt na nieuw onderzoek dat werd uitgevoerd na het derde incident met de gevelplaten van 1,5 bij 2 meter. Uit het onderzoek blijkt dat de gevelplaten loslaten door constructiefouten. Eerder onderzoek – na het eerste ongeval in 2006 – wees uit dat een ‘ingebakken korrel’ in de plaat in combinatie met warm weer uitzette en voor glasbreuk zorgde. BAM is hoofdaannemer van het gebouw. Leverancier van de platen is Geveltechniek.

Reageer op dit artikel