nieuws

Jan Wierenga topmanvan Dura Vermeer

bouwbreed Premium

Jan Wierenga wordt de nieuwe topman van bouwconcern Dura Vermeer. In 2010 volgt hij de huidige bestuursvoorzitter Dick van Well op.

Jan Wierenga wordt de nieuwe topman van bouwconcern Dura Vermeer. In 2010 volgt hij de huidige bestuursvoorzitter Dick van Well op.
Jan Wierenga (1956) stapt over van aannemer BAM uit Bunnik. Bij Nederlands grootste bouwer fungeerde hij tot dusverre als directievoorzitter van BAM Wegen. Per 1 december gaat de ex-Bammer in Zoetermeer aan de slag bij Dura Vermeer.
Om Wierenga klaar te stomen als bestuursvoorzitter van Dura Vermeer wordt hij achtereenvolgens toegevoegd aan de directies van de divisies Infra en Bouw & Vastgoed. De huidige topman Dick van Well is van plan over twee jaar gebruik te maken van het vroegpensioen. Met de komst van Wierenga denkt Dura Vermeer in de raad van bestuur een aantrekkelijke mix te hebben van mensen van buiten en de ervaren garde geworteld bij het eigen concern.
Per 1 december bestaat de raad van bestuur uit Dick van Well, Job Dura, Herman Spenkelink, Age Vermeer en Jan Wierenga. Volgend jaar neemt Spenkelink afscheid van de raad van bestuur.

Reageer op dit artikel