nieuws

Hogeschool Utrecht meldtmeer interesse bouwkunde

bouwbreed Premium

Het aantal bouwkundestudenten aan de hogeschool Utrecht is in 2007 met ruim 10 procent gegroeid vergeleken met een jaar eerder. Telde de hogeschool in 2006 604 studenten bouwkunde, dit jaar ging het om 680 aspirant bouwkundigen.

Vorig jaar schreven zich 187 nieuwe studenten in voor de studierichting, terwijl het er in 2006 227 waren. Ook andere technische studies deden het goed bij de hogeschool. In totaal begonnen 2000 studenten aan een techniekopleiding. “Hogeschool Utrecht was al de grootste technische hogeschool van Nederland en is dit jaar met acht procent gegroeid ten opzichte van vorig collegejaar”, aldus een woordvoerster van het opleidingsinstituut. De groei is te danken aan de stijgende interesse in duale opleidingen, in het bijzonder op het gebied van elektrotechniek. Duale opleidingen combineren werken en studeren. Deze opleidingsvariant is ook in groeiende mate populair bij aspirant bouwkundigen. In 2006 schreven zich 68 studenten in voor een duale studie bouwkunde, terwijl deze opleidingsmogelijkheid dit jaar 96 belangstellenden trok. Opmerkelijk is dat de eerste inschrijver voor een techniekstudie een vrouw was, namelijk Eva Souren. Zij is begonnen met de opleiding bouwkunde. Bij wijze van welkom richtten het opleidingsinstituut en Ikea Utrecht haar studentenkamer in.

Reageer op dit artikel