nieuws

Haensmolen

bouwbreed Premium

Op het eilandje De Burd bij het Friese Grou werd deze week het bovenstel van de nieuw gebouwde Haensmolen geplaatst. De oude poldermolen uit 1850 stond aan het Prinses Margrietkanaal, maar werd drie jaar geleden vernield na een aanvaring met een schip. ‘Molenterrier’ Rien van Schaik, die zich als vrijwilliger zeventien jaar inzet voor het behoud van de Friese poldermolens, nam het initiatief tot herbouw. De eigenaar, de Stichting Fryske Mole, kocht 1500 vierkante meter grond van Domeinen om de molen een markant plekje te geven. De kosten voor de nieuwbouw bedroegen 203.000 euro. De nieuwe spinnekop werd gebouwd door restauratiebedrijf Bouw 75 uit Workum en is gemaakt van inlands eikenhout.

Op het eilandje De Burd bij het Friese Grou werd deze week het bovenstel van de nieuw gebouwde Haensmolen geplaatst. De oude poldermolen uit 1850 stond aan het Prinses Margrietkanaal, maar werd drie jaar geleden vernield na een aanvaring met een schip. ‘Molenterrier’ Rien van Schaik, die zich als vrijwilliger zeventien jaar inzet voor het behoud van de Friese poldermolens, nam het initiatief tot herbouw. De eigenaar, de Stichting Fryske Mole, kocht 1500 vierkante meter grond van Domeinen om de molen een markant plekje te geven. De kosten voor de nieuwbouw bedroegen 203.000 euro. De nieuwe spinnekop werd gebouwd door restauratiebedrijf Bouw 75 uit Workum en is gemaakt van inlands eikenhout.

Reageer op dit artikel