nieuws

Grootste winkelcentrumCaraïben vertoont scheuren

bouwbreed Premium

Het grootste winkelcentrum van de Caraïbische regio, de Maretraite Mall in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo, vertoont verontrustende mankementen. Zo zijn scheuren in muren en vloeren zichtbaar en is het complex op een aantal plaatsen verzakt.

Volgens huurders zijn lekkages bij tropische regenbuien eerder regel dan uitzondering. Enkele weken geleden moesten de eetgelegenheden op de eerste verdieping zelfs de deuren sluiten, omdat het water via het dak naar binnen gutste. De vloer is op diverse plaatsen verzakt en vloertegels zijn gescheurd.
Architect Derrick Emanuels wijt de lekkages aan het ontbreken van deugdelijke dakbedekking. Volgens hem heeft het ministerie van Openbare Werken nog geen vergunning afgegeven voor het aanbrengen. Als tussenoplossing zijn de spleten in het plafond provisorisch gedicht.
De directie van de Maretraite Mall onthoudt zich van commentaar. De bouwkwaliteit van het winkelcentrum staat sinds de opening ruim een jaar geleden ter discussie. Het complex is grotendeels gebouwd met materiaal uit China, dat volgens deskundigen inferieur is. Zij waarschuwen voor de vele gebreken en geven zelfs aan dat het centrum in de huidige staat nooit geopend had mogen worden.

Reageer op dit artikel