nieuws

Gespecialiseerde aannemers breiden netwerk van opleidingen snel uit

bouwbreed

De gespecialiseerde aannemers werken hard aan een netwerk van opleidingen. Naast opleidingsinstituut BGA in Boxtel hebben inmiddels twee andere instituten hun deuren geopend voor de specifieke gespecialiseerde opleidingen.

“Dat aan het concept BGA behoefte is, bewijst wel de snelle expansie. Boxtel heeft inmiddels twee kindjes, Nieuw Leusden en Delft. Conga is trots op z’n opleidingspoot die als aanvulling op ROC’s en brancheopleidingen steeds hogere ogen gooit”, vertelt waarnemend Conga-voorzitter Henk Klein Poelhuis. De ambities reiken echter verder. Het streven is erop gericht een landelijk netwerk te cre ë ren van opleidingslocaties waar leerlingen in de breedste zin van het woord worden opgeleid voor de gespecialiseerde aannemer van de toekomst. “De bedoeling is dat een leerling nooit meer dan 50 kilometer hoeft te reizen om een van onze locaties te kunnen bezoeken, bijna om de hoek dus”, aldus Klein Poelhuis.
Tegelijkertijd zijn de Conga en de aangesloten brancheverenigingen hard bezig om het aantal leerbedrijven op te voeren. Deze bedrijven zijn noodzakelijk om de theorie en de praktijk op elkaar te laten aansluiten.
De Conga-voorzitter is verder van plan om jongeren meer te betrekken bij het aandragen van oplossingen die de bouw aantrekkelijker als werkgever moeten maken. Afgelopen woensdag deed hij daar een voorzet voor in de vorm van de oprichting vaan een breed jongerenberaad met jonge ondernemers en jonge werknemers uit FNV en CNV.
Een dergelijk beraad bestaat al onder de vleugels van Fundeon. De bedoeling van Klein Poelhuis is echter om het beraad een bredere doelstelling mee te geven. CNV Hout en Bouw-voorzitter Arend van Wijngaarden toonde zich bereid om daar over mee te denken en te doen.

Reageer op dit artikel