nieuws

Franse rijksarchitect: 580.000 euro per jaar

bouwbreed

De Franse rijksarchitect voor de Monumenten heeft de afgelopen jaren gemiddeld 580.000 euro per jaar aan inkomen opgestreken. De zeventien andere architecten bij de Rijksgebouwendienst komen niet verder dan 135.000 euro, aldus een kritisch rapport van de Cour des Comptes, de Franse Nationale Rekenkamer. Architect Gabor Mester de Paradj hield onder president Chirac – een persoonlijke vriend – toezicht op de renovatie van ongeveer tachtig van de belangrijkste oude gebouwen in Frankrijk. Het gaat onder meer om het presidentieel paleis l’Elysee, het daarnaast gelegen Hôtel d’Marigny en indrukwekkende herenhuizen.

De Franse rijksarchitect voor de Monumenten heeft de afgelopen jaren gemiddeld 580.000 euro per jaar aan inkomen opgestreken. De zeventien andere architecten bij de Rijksgebouwendienst komen niet verder dan 135.000 euro, aldus een kritisch rapport van de Cour des Comptes, de Franse Nationale Rekenkamer. Architect Gabor Mester de Paradj hield onder president Chirac – een persoonlijke vriend – toezicht op de renovatie van ongeveer tachtig van de belangrijkste oude gebouwen in Frankrijk. Het gaat onder meer om het presidentieel paleis l’Elysee, het daarnaast gelegen Hôtel d’Marigny en indrukwekkende herenhuizen.

Reageer op dit artikel