nieuws

Expressieve bewoners

bouwbreed

Op het Utrechtse universiteitsterrein De Uithof worden de gevels afgebouwd van de Faculteit Educatie van Hogeschool Utrecht (HU). J.P. van Eesteren realiseert het gebouw. Vanaf de Utrechtse rondweg is een kleurrijke gevel zichtbaar, maar de andere zijden van het complex, die zijn ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau Ector Hoogstad Architecten, zijn minder spectaculair. Architect Joost Ector: “De gevel doet recht aan de expressiviteit van de bewoners en hun uiteenlopende activiteiten, hij is een metafoor voor de veelkleurigheid van de HU-gemeenschap.” De negen verdiepingen hoge faculteit is gebouwd met Dycore Airdeck-vloeren, waardoor het gebouw 20 procent lichter kon worden. De faculteit biedt ruimte aan 8000 studenten en kent tevens een laagbouw van drie verdiepingen.

Op het Utrechtse universiteitsterrein De Uithof worden de gevels afgebouwd van de Faculteit Educatie van Hogeschool Utrecht (HU). J.P. van Eesteren realiseert het gebouw. Vanaf de Utrechtse rondweg is een kleurrijke gevel zichtbaar, maar de andere zijden van het complex, die zijn ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau Ector Hoogstad Architecten, zijn minder spectaculair. Architect Joost Ector: “De gevel doet recht aan de expressiviteit van de bewoners en hun uiteenlopende activiteiten, hij is een metafoor voor de veelkleurigheid van de HU-gemeenschap.” De negen verdiepingen hoge faculteit is gebouwd met Dycore Airdeck-vloeren, waardoor het gebouw 20 procent lichter kon worden. De faculteit biedt ruimte aan 8000 studenten en kent tevens een laagbouw van drie verdiepingen.
Foto: Ton Borsboom

Reageer op dit artikel