nieuws

Erasmus Universiteit krijgt nieuwe as

bouwbreed Premium

Erasmus Universiteit Rotterdam heeft architectenbureau Juurlink en Geluk gevraagd zijn visie op de inrichting van de campus verder uit te werken.

Erasmus Universiteit Rotterdam heeft architectenbureau Juurlink en Geluk gevraagd zijn visie op de inrichting van de campus verder uit te werken.
Juurlink en Geluk bedacht in samenwerking met Studio Sputnik een plan met een nieuwe oost-westas, die loopt van de huidige portiersloge aan de Burgemeester Oudlaan naar het bestuursgebouw. Langs deze as komen voorzieningen als een boekhandel, een café en een copyshop.
In haar oordeel spreekt de jury van de architectuurprijsvraag grote waardering uit voor de structurerende kracht van de landschappelijke ingrepen. Ook is er waardering voor het respect waarmee de architecten omgaan met de gebouwen die tot het gemeentelijke monumentenbestand behoren.
Centraal bij de prijsvraag stond de ontwikkeling van een vernieuwde ‘internationaal georiënteerde campus met stimulerende ontmoetings- en verblijfsplekken’. Juurlink en Geluk versloeg met zijn ontwerp inzendingen van Cimka, Mecanoo, West 8 en Wurck.

Reageer op dit artikel