nieuws

Eigenaar maakt haast met bouw bioscoop in Apeldoorn

bouwbreed

Om snel een bioscoop te kunnen bouwen, kiest Punt Vastgoedbeheer, eigenaar van het vroegere Tivoli in Apeldoorn, voor nieuwbouw op de bestaande locatie. De nieuwe bioscoop, die totaal zo’n 1200 stoelen krijgt, wordt in twee fasen gebouwd. Eind 2009 moet het hele complex er staan.

Vernieuwing van de Apeldoornse bioscoop vereist spoed. Daarom heeft Punt Vastgoedbeheer de twee andere locaties bij de Americahal en in Haven-Centrum laten vallen. Ontwikkeling hiervan zou nog vijf jaar op zich laten wachten. “En die tijd is er niet”, zegt Ralph Punt van Punt Vastgoedbeheer.
Punt wil al in het eerste kwartaal van 2008 beginnen aan fase 1, op het nu nog onbebouwde deel van het terrein.
“Het eerste deel bestaat uit drie zalen, met elk ongeveer 250 stoelen. We hopen deze zaal eind 2008 te kunnen openen.” Fase 2 bestaat uit de sloop van het oude gebouw. Daarna wil Punt er een zaal van 300 stoelen en een kleinere van 150 stoelen neerzetten. Die moeten rond kerst 2009 opengaan.
Ralph Punt heeft al een architect in de arm genomen, Ronald Plug van het Architectenhuis. “Hij zit even verderop en is betrokken bij het culturele centrum van Apeldoorn.”
De bouw wordt naar alle waarschijnlijkheid uitgevoerd door een vaste aannemer van Punt Vastgoedbeheer. De nieuwe bioscoop kost rond de 10 miljoen euro.

Reageer op dit artikel