nieuws

Duits/Amerikaanse windpomp voor de tuin

bouwbreed

SHrS Water voor de tuin, om een drinkbak in de wei te vullen of overtollig water uit de grond te pompen. De windmolen van Windmills uit het Duitse Laer pompt het op. Deze MW 600 K heeft iets weg van de Amerikaanse windmotor; een molen die met een ring van rotorbladen de wind vangt.

SHrS Water voor de tuin, om een drinkbak in de wei te vullen of overtollig water uit de grond te pompen. De windmolen van Windmills uit het Duitse Laer pompt het op. Deze MW 600 K heeft iets weg van de Amerikaanse windmotor; een molen die met een ring van rotorbladen de wind vangt.
De Duitse variant staat op een thermisch verzinkte mast van 3,30 meter hoog en haalt via een zuigerpomp tot 600 liter water per uur omhoog tot een diepte van 7 meter. De rotor telt twaalf roestvast stalen bladen en zet zichzelf op de wind. De MW 600 K past zich automatisch aan de windsterkte aan en kan dus niet op hol slaan. Windmills verstuurt zijn windmotor als bouwpakket met de post.

Reageer op dit artikel