nieuws

Droogdok wordt school

bouwbreed Premium

In opdracht van Havenbedrijf Rotterdam is Dura Vermeer Bouw Rotterdam in juli begonnen met renovatiewerkzaamheden aan de buitenzijde van het voormalige pand van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM). De RDM was een scheepswerf voor scheepsnieuwbouw, -reparatie en machinebouw. Het gebouw is ongeveer 100 meter breed, 225 meter lang en op het hoogste punt zo’n 22 meter hoog. Het hele complex is onderverdeeld in dertien zogenoemde baaien.

In opdracht van Havenbedrijf Rotterdam is Dura Vermeer Bouw Rotterdam in juli begonnen met renovatiewerkzaamheden aan de buitenzijde van het voormalige pand van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM). De RDM was een scheepswerf voor scheepsnieuwbouw, -reparatie en machinebouw. Het gebouw is ongeveer 100 meter breed, 225 meter lang en op het hoogste punt zo’n 22 meter hoog. Het hele complex is onderverdeeld in dertien zogenoemde baaien.
Baai 1 tot en met 6 zijn bestemd voor het Albeda College en de Hogeschool Rotterdam. Vanaf begin 2008 zullen hier honderden leerlingen leren, werken en produceren. Zij kunnen hier onder andere opleidingen volgen tot machinebankwerker of lasser, maar ook industrieel productontwerp. Voor de rest van het gebouw is nog geen nieuwe bestemming bekend.
Foto: Rein Geleijnse Fotografie

Reageer op dit artikel