nieuws

Contract voor bouw in Servaashof Venray

bouwbreed Premium

GGZ Noord- en Midden-Limburg (NML) en projectontwikkelaar Blauwhoed Eurowoningen BV uit Rotterdam hebben na een Europese aanbesteding een contract gesloten voor de ontwikkeling en bouw van circa 330 woningen en 74 zorgwoningen op het voormalige St. Servatiusterrein in Venray. Dat maakte de GGZ vrijdag bekend.

GGZ Noord- en Midden-Limburg (NML) en projectontwikkelaar Blauwhoed Eurowoningen BV uit Rotterdam hebben na een Europese aanbesteding een contract gesloten voor de ontwikkeling en bouw van circa 330 woningen en 74 zorgwoningen op het voormalige St. Servatiusterrein in Venray. Dat maakte de GGZ vrijdag bekend.
In de Servaashof komt ook een nieuw psychiatrisch centrum, evenals een museum, kinderboerderij, wijkcentrum, speelgelegenheid, sporthal en amfitheater.
Het stedenbouwkundig plan en het plan voor de inrichting van de totale buitenruimte is van Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur uit Amsterdam. Het ontwerp van de nieuwe huisvesting van het psychiatrisch centrum is van Greiner Van Goor Huijten Architecten BV uit Amsterdam.
In de parkachtige omgeving van Servaashof komen herenhuizen, stadsvilla’s en appartementen. De architectenbureaus KOW uit Den Haag en Klunder Architecten uit Rotterdam gaan de woningen verder ontwerpen. Als gevelmateriaal zal ondermeer hout, stucwerk en steen worden toegepast.
De verkoop van de woningen uit de eerste fase zal in het voorjaar van 2008 starten. Medio 2011 zullen de laatste woningen worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel